![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Bir hastamız anlaşma durumuna göre sevki ile bize müracat etmiş ve Diş Hekimi arkadaş tedavisini tamamlamış ve hastaya faturasını kestikten sonra onay için kendisine verilmiş hasta faturayı onaylatmak isterken Diş Hekimleri Odasın dan yönetim de olan arkadaş TÜRK DİŞ HEKİMLERİ BİRLİGİ FİATI altın da fatura kesildigi için ve fatura da merkezimiz de çalışan Diş Hekimi arkadaşın kaşesi olmadıgı bahane edilerek Diş Hekimi hakkın da soruşturma açmış .şimdi biz devlet ile sözleşme yaparken BUT fiatı uygulamak zorun dayız.Hastadan ister fark alırım istersem almam ,DURUM BÖYLE İKEN DİŞ HEKİMLERİ ODASI NE YAPMAK İSTİYOR.DAHA ÖNCEDE AYNI PROBLEMLER OLDU SUSMUŞLAR DI ŞİMDİ TEKRAR BAŞLADI.BİZLER NE YAPMALIYIZ ,DERNEK OLARAK BİZLERE NASIL YOL GÖSTERECEKSİNİZ.İYİ ÇALIŞMALAR...
Konu adanatıp tarafından (20-11-2006 Saat 05:04 ) değiştirilmiştir.. Sebep: EKSİK BİLGİ |
|
|
|||
|
|||
|
Biz 1. Basamak bir polikliniğiz aynı sorunla bizde karşılaşıyoruz. Diş Hekimleri Odası hastaya ek olarak düzenlenen katılım payı faturasını da kabul etmiyor. Tek faturada yapılan işlemlerin diş hekimleri odası fiyatından fatura düzenlememizi istiyor.Dernek olarak bize yol göstermenizi bu konuda bize çözüm üretmenizi istiyoruz. iyi çalışmalar.
|
|
|
|||
|
|||
|
arkadaşlar diş tedavisi tamamlandıktan sevk eden kurumun onayı, yapılan tedavinin fiyatı değil sevke uygun yapılıp yapılmadığıdır.fatura göndermeniz bile gerekmiyor.sevk kağıdına yapılan işlemin uygun olup olmadığının belirtilmesi yeterlidir.Zira bu konuda sağlık müdürlüğü vasıtası ile istediğim Sağlık bakanlığı tedavi hizmetleri Gn. Md. 05,08,2005/15236 yazısını sn.patoğlu dikkatine faksladım.Arıca diş hekimleride diğer hekimler ve personel gibi sigortalı/sözleşmeli çalışan elemandır.hiç bir çalışanın şirketin faturasını kontrol etme ve imzalama yetkisi yoktur.bizimle birlikte çalışan diş hekimi savunmasında böyle bir yetkisinin olup olmadığını varsa kendisine ilgili mevzuat ile bildirilmesini istemişti hala cevap gelmedi.kolay gelsin
|
|
|
|||
|
|||
|
Emre bey bilgi birikiminizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim. Göndermiş olduğunuz, Sağlık Bakanlığının konu ile ilgili görüşünü içeren yazıyı dosya olarak ekliyorum. Faydalanacak tüm arkadaşlar adına tekrar teşekkür ediyorum.
Saygılarımla...
|
|||
|
|||
|
Diş hekimleri odasının fiyat tarifesindeki fiyatlardan daha düşük fatura düzenleyebiliyormuyuz? Diş hekimleri odası bize kesinlikle bu fiyatların altında fatura düzenleyemezsiniz diye bilgi verdi. BUT fiyatlarını kabul etmiyorlar.
|
|
|
|||
|
|||
|
serbest meslek makbuzu kesemezsiniz ancak şirket iseniz şirketinizinde maliye bakanlığı ile sözleşmesi varsa BUT ten fatura kesersiniz bunun için yasal engel yok
|
|
|
|||
|
|||
|
Şirketiz ve maliye bakanlığıyla anlaşmamız var. Emre bey teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|